Publicerad 7 juli 2022
Nyhet

SKR-medarbetare avliden efter knivdåd

SKR:s medarbetare Ing-Marie Wieselgren utsattes den 6 juli för ett våldsbrott under Almedalsveckan i Visby. Ing-Marie Wieselgren har avlidit till följd av sina skador.

Ing-Marie Wieselgren

Ing-Marie Wieselgren

− Allas våra tankar är hos Ing-Marie Wieselgrens familj och anhöriga i denna mycket svåra stund, säger Carola Gunnarsson, ställföreträdande ordförande för SKR.

− Det är med stor sorg som vi har tagit emot beskedet att SKR:s medarbetare Ing-Marie Wieselgren har avlidit efter att ha utsatts för ett grovt våldsbrott under Almedalsveckan i Visby. SKR har förlorat en uppskattad och omtyckt medarbetare, kollegor har förlorat en god kamrat och hela Sverige har förlorat en av sina starkaste röster för psykisk hälsa och psykiatrisk vård. Hon var en stark röst för dem som annars inte hörs i samhällsdebatten, säger Staffan Isling, SKR:s vd.

Ing-Marie Wieselgren var SKR:s samordnare för arbetet för psykisk hälsa och var en av de i Sverige med mest kunskap och längst erfarenhet inom områden psykisk hälsa, psykiatri och social omsorg. Hon var en nyckelperson i arbetet för att kraftsamla samhällets insatser för bättre psykisk hälsa.

− Ing-Marie Wieselgren attackerades mitt i sitt viktiga arbete: på väg för att moderera ett seminarium om hur samhället kan ge barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar bättre stöd. Mitt i en öppen och framtidsinriktad diskussion om hur vi kan stötta de svagaste i samhället, hindrades Ing-Marie Wieselgren av detta dåd. Almedalsveckan symboliserar för oss alla demokrati och öppna samtal mellan människor. Det är omskakande när detta händer där, säger Carola Gunnarsson, ställföreträdande ordförande för SKR.

Pressjour

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR